Hogyan kezdődött minden

ocsi1974. április 12.-én születtem, Budapesten.  Mindig is imádtam sportolni. A fociban a csapatmunkát szerettem, a jéglabdában és a hokiban a fizikai erőpróbát és a versenyeket, de sem a foci, sem pedig az évtizedes jéglabdás múltam nem adta meg azt, amit a golfban megtaláltam.2002 tavaszán ragadtam először ütőt a kezembe. Egy barátom javaslatára látogattunk el a Hajógyári szigetre, hogy kipróbáljuk ezt a sportot és ott már a legelső alkalommal szembesültünk a valósággal: ez bizony nem is olyan egyszerű.

Akkoriban még nem tudtuk, mit is jelent az, kimenni a rangre… Pár sikeresebb ütés azonban elég volt ahhoz, hogy megszülessen az elhatározás: foglalkozzunk komolyan a golffal!

Ahogy mondani szokták, szerelem volt első… ütésre!

Nagy lelkesedéssel iratkoztunk be életünk első tanfolyamára, ahol Szigeti Csaba edző keze alatt fejlesztettük a technikánkat. Még ebben az évben ősszel, Máriavölgyben szereztem meg a HCP minősítést, akkor már Lehoczky Gábor segítségével, az első versenyemet pedig a Tatai Old Lake Golf Clubban nyertem, egy Willson-Mercedes tornán.

Számos ezt követő versenyen indultam és a gyakorlások eredményeként a HCP szintem elindult szépen a maga útján lefelé, egészen 17-ig. Ekkor kezdtem el foglalkozni az oktatás gondolatával.

Mivel néhány alkalommal már a csoportos oktatásokon is segédkeztem, beiratkoztam a Budai Sportoktató Akadémia által szervezett tanfolyamra, ahol Rekreációs szakon Sportoktatói végzettséget szereztem, később pedig csatlakoztam a United States Golf Teachers Federation szervezetéhez (USGTF), melynek 2010 decembere óta Certified Golf Teaching Professional minősítésű tagja vagyok.

2005-ben több golfozó barátommal együtt fogalmazódott meg bennünk a gondolat: milyen jó lenne egy igazi golfpálya Budapesten. Rengeteg területkeresgélés után rá is találtunk a Nagytétényi fennsíkra, ahol ma a Highland Golf Club and Academy található.

A pálya aztán 2007-ben sok-sok munka és nehézség árán nyitotta meg először kapuit, ahol az első percek óta dolgozom, mint oktató. A kezdeti időszakban Andy Mondvay Head pro vezetése alatt folyt az oktatói munka, távozása után, legnagyobb örömömre Szigeti Csaba lett az oktatók vezetője.
A váltással egy időben csatlakoztam a Professional Golfers’ Association of Hungary (PGA) magyarországi képzéséhez, ahol jelenleg harmadéves hallgató vagyok és amelynek keretein belül a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar képzésén, golf sportágban sportedzői képesítést szereztem.

2010 óta pedig a United States Golf Teachers Federation (USGTF) elnevezésű amerikai szervezet “professional teaching pro” minősítésű tagja/oktatója is vagyok.

Célom, hogy minél több emberrel megismertessem és megszerettessem ezt a fantasztikus sportot.